Valet av förlovningsringar och vigselringar är ett livsviktigt beslut. Detta är smycken som ni ska klä upp era fingrar med – förhoppningsvis resten av era liv. Av denna anledning är det oerhört viktigt att välja de ringar som passar er och faller er i smaken, redan från början.

Köpa förlovningsring – Tips

En förlovningsring är en symbol av kärlek som bärs av förlovade par. Förlovningsringens historia sträcker sig långt bak i tiden och har kommit att bli en nästan helig form av symbolisk kärlek.

Att ställa den stora frågan till din partner kommer vara ett av de mest nervkittlande ögonblicken i ditt liv – Se till att göra det till en stund av magi med rätt val av förlovningsring.

kronanguld.se kan du ta del av ett brett sortiment av förlovningsringar

Olika typer av förlovningsringar

Sidostensring

En sidostensring är en typ av solitärring där man adderat diamanter längs med sidan på ringen. Sidostensringar förser fingrarna med extra mycket bling.

Solitärring

En solitärring är den mest klassiska förlovningsringen. Solitärringar är ringar bestående av en sten, även kallad enstensring.

Trestensring

En trestensring är precis vad det låter som – En ring bestående av tre diamanter. Liknar en solitärring vid utseende där man adderat två extra stenar.

Haloring

En haloring har fått dess namn utifrån den krans av mindre stenar som omringar en större sten. Med en haloring exponeras själva ”huvudstenen” på bästa sätt.

Alliansring

En alliansring är en ring som inte är bestående av en ”utstickande” diamant, utan istället flera diamanter i rad.

Slät förlovningsring

En slät förlovningsring liknar vid en alliansring, med skillnaden att den inte består av några stenar. En slät, klar och stilren förlovningsring helt enkelt.

Köpa vigselring – Tips

Börjar det vankas vigsel? Då är det dags att börja spana in vigselringar för att vara ute i god tid och hitta rätt. Här ger vi dig tips på olika typer av vigselringar. Att ha i åtanke är även att på bästa sätt försöka matcha vigselringen med förlovningsringen.

Hos Kronan Guld hittar du inte bara mängder av fina vigselringar. Här kan du även ta hjälp av deras köpguide för att vara säker på att pricka rätt.

Olika typer av vigselringar

Alliansringar

Alliansringarna är vanligt att vända sig till när det kommer till val av vigselring. Dess stilrena och enkla modell, full av diamanter gör ringen till ett mycket populärt val.

Flerstensringar

Flerstensringar är en vigselring som är bestående av fler ringer. Med en flerstensring kan man maximera ringens bling och utsmycka ens finger på bästa sätt.

Släta ringar

Släta ringar är vanligtvis det männen bär som vigselring. De släta ringarna är precis som det låter, helt släta ovantill och består allra oftast med något ingraverat på dess insida.